Noodgebit (immediaat gebit)

Na het trekken van de tanden en kiezen wordt de prothese bij u in de mond geplaatst; dit is  een noodgebit. Dit noodgebit wordt ook wel een immediaat gebit genoemd.  Het eerste gebit is misschien wel het belangrijkste gebit dat u ooit zult dragen. Dit is immers de eerste ervaring die u met een gebit heeft. Hiermee zult u moeten leren eten, praten en functioneren in het dagelijkse leven.

Voor het vervaardigen van een noodgebit zijn er maar 1 of 2 behandelingen nodig, hierbij kunt u uw wensen doorgeven, zoals de kleur en/of de vorm van de tanden.

Nadat het noodgebit gemaakt is, gaat u naar de tandarts om uw tanden en kiezen te laten trekken., Direct na het trekken van de elementen zal de tandarts het noodgebit plaatsen.

In het begin zal het noodgebit weer los komen te zitten, dit komt omdat de kaak snel van vorm zal veranderen.  De eerste maanden zal het gebit aangepast worden, totdat  de kaak goed genezen is, in deze periode kunt u gaan wennen aan uw noodgebit. 

Na ongeveer een half jaar zou er een definitieve prothese gemaakt kunnen worden, deze zal veel preciezer gemaakt worden, vergeleken met de noodprothese; hier zijn ook meerdere behandelingen voor nodig en gedurende de behandelingen kan tijdens het passen nog het een en ander worden aangepast.

Kunstgebit Zeewolde klikgebit
Logo Kunstgebit Zeewolde zwarte achtergrond (2)

Kunstgebit Zeewolde
“een prothese is meer dan een lach”

Voor meer informatie over een noodgebit neem vrijblijvend contact op met Kunstgebit Zeewolde

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.